lauantai 7. joulukuuta 2013

Kurun ensimmäisen viikon kuulumisia

Kuru on nyt ollut viikon kotona. Uskomattomalla vauhdilla Kuru oppii uusia asioita. Tämä kaikkihan on minulle uutta näin pienen pennun kanssa, koska Rapehan oli 12 viikkoinen minulle tullessa.


Kuru on rohkea tutkimaan kaikkea uutta. Uteliaisuutta riittää. Mitään hirveää ei vielä ( onneksi ) olla tavattu. Joitakin asioita, kuten ohi ajavia autoja, pölynimuria ( meidän imuri on tosi kova ääninen ) on jääty ihmettelemään, mutta pienellä rohkaisulla nekin ovat muuttuneet ihan ok jutuiksi. Kaikesta uuden bongailusta saa meillä kehun ja namin.


Aluksi hihnassa kävely ei meinannut sujua, muta sitäkin harjoittelimme. Kuru sisällä hihnaan ja kun lähti perään käveemän siitä sai namia. Sitäkään ei tarvinnut kuin pari kertaa tehä sisällä, kun jo alkoi ulkona kävely sujumaan. Sillon tällöin toki vielä istahtaa, mutta eihän toinen vielä voi koko aikaa kävellä :D


Mantteli ja valjaat ovat ok juttuja. Kävipä meille niinkin että isäntä viedessään Kurua pissille ei ollut tietoinen että valjaita ei oltu kertaakan kokeiltu, kun laittoi ne Kurulle. Oli kuulema ollut aluksi ihmeissään mutta vähän ajan päästä jo mennyt pihalla vauhdikkaasti. Onneksi tuo pentu on noin tasapainoinen, herkempi pentu olisi voinut tuostakin ottaa nokkiinsa :D

Autoilu sujuu hyvin, Kuru osaa olla häkissä kiltisti. Pientä ininää on kuulunut heti häkkiin laiton jälkeen, mutta yleensä se on kestänyt vain ensimmäisen km maksimissaan sitten hiljenee.

Sisällä ollaan opeteltu luopumaan ei toivotuista pureskeluista. Eli " ei " on ollut kovassa käytössä, mutta kun siitä ei toivotusta tekemissestä on luovuttu niin saa namin palkaksi  :)

Kuruhan oli kova puremaan varpaista ja sormista. Mutta nyt saan jo kävellä ihan rauhassa,  ei ole naskalit varpaassa tai lahkeessa kiinni. Kukat ja verhot ovat saneeet jo jäädä käskystä rauhaan (hienoo)

Tänään laitettiin matto takaisin olohuoneen lattialle, sielä kun ollaan vain kun ihmiset kotona. Muualla ei vielä ole mattoja. Kuru ja Rape ovat päivisin eteisessä ja keittiössä. Joten niihin en laittanut vielä mattoja takaisin.

Yöt saadaan nukkua rauhassa. Meillä on portti makkarin ja eteisen välissä. Hienosti Kuru ja Rape portin takana nukkuu. Yöllä Kuru käy kerran paperilla pissillä, muuten kestää sitten aamuun asti. Aamulla tosin miulla sitten kiire saada kylpytakki päälle ja kengät jalkaan, ettei tule siinä vaiheessa tule enää sisälle pissoja :)  

Rapen kanssa leikit ovat lähteneet sujumaan. Aluksi kyllä Rapekin näytti siltä kyseli miulta " Oletko tosissasi että TUO jää tänne" Kyllä Rape joutuu välillä ilmoittamaan Kurulle että nyt sattu ja nyt tuo meuhkaaminen saa loppua. Mutta sen se kyllä tekee ihan oikealla tavalla ja Kuru onneksi osaa sen sitten jättää rauhaan.



kuva kertoo paljon :D
Onneksi Leikki onnistuu myös itsekseenkin.
Leikkien jälkeen voi ottaa päikkärit, vaikka ihan vierekkäin
 
Eilen kävimme ensimmäisen kerran laavulla makkaran paistossa. Matkaa laavulle on noin 400-500m per suunta ja tietenkin pitkospuut oli lumen alla joten aika umpihangessa mentiin. Mutta Kuru meni välillä täysin umpihangessa isompien koirien mukana. Meillä oli mukana 6 koiraa yhteensä.

Laavulla sitten laitettiin mantteli päälle ja huilattiin välillä sylissä keräämässä paluu matkaan voimia.



Muutama yritys saada pojat samaan kuvaan :)




Kotimatkalla.

Reissussa olimme noin 2 tuntia kaiken kaikkiaan matkoineen ja makkaroiden paistoineen. Kuru viettikin sitten loppuillan lähestulkoon unten mailla. Välillä heräsi syömään ja pissalle a sitten takas nukkumaan. Jaksoin kuitenkin vielä yönkin nukkua.

Tänään ajeltiin sitten vuorostaa taas Tampereele päin. Käytiin Rapen kanssa Huittisen Harrin treeneissä ja Kuru pääsi tapaamaan Sirpaa.

 Rapen kanssa treenit meni ihan hyvin, hirmuissesti ei uutta tullut. Pääasiassa miun ohjauksen rytmitystä ja oikeanlaista sijoittumista käytiin läpi. Päälimmäiseksi ahaa jutuksi jäi niiston paikka, missä se ihminen siinä on.

Kurukin pääsi halliin kentälle rallattaa ja leikkimään lelulla. Yhen kerran jo lähetettiin lelulle siivekkeiden välistä :) Voi sitä pienen keepin intoa siihen leluun. Voisin sanoa että miulle tulee hyvin lelulla palkkautuva keepi, jos en vaan onnistu sitä pilaamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti