maanantai 4. marraskuuta 2013

Pentusia

Ennen pentu juttuja päivitetäänpäs mitä tässä välissä on tapahtunut.

Tokokoulutuksessa todettiin, että Rape on vilpitön tekijä ja vauhti saattaa joskus vaikeuttaa keskittymistä :)

 Teimme seuruuta, ruutua, kaukoja ja tunnaria

Seuruussa vahvistusta oikean paikan pysymisessä vaihdellen noin 3 askeleesta pidempiin pätkiin. Näitä vaihdellen.

 Ruutua tehdessä miulla ollut liian tiukka kriteeri, joten sitä hieman löysäämällä ja takapalkalla mennään harjoituksissa eteenpäin, muuten oli hyvällä mallilla.

 Kaukoissa takapalkka ja yhellä kerralla vain jompikumpi liike sarja eli joko seiso-istu tai maahan-seiso. Matka vielä lyhyenä.

 Ja sitten vielä tunnari, no tässä se vauhti pilaa keskittymistä koiralta. Meillähän ollut ongelmana aikasemmin että mennään kapuloille, mutta ei tuoda miulle vaan jäädään pylly pystyssä tuijottamaan miuta. Siitä sitten onnistunut paineistaa koko jutun. Joten jo ennen koulutusta olin vahvistanut "omaa" hajunerottelu idealla. Nyt sitten kapuloille meno on niin vauhdikas että ei malta haistella, joten otettiin niin että koira 1-2 m kapuloista ja mie koiran taakse noin 5-6m koiralle käsky ja palautus miulle. Tämä toimi, Rape ei kerennyt kerää kierroksia kapuloille mennessä joten malttoi haistella, mutta sai iloisesti vauhdilla tuoda sitten oikean miulle. Tällee tehdään nyt jonkuu aikaa ja sitten pikkuhiljaa kasvatetaan väliä koiralla kapuloille.

Agilitykisat Lappeenrannassa meni pipariksi....niin sanoakseni. Ensimmäisen radan jälkeen jäähyttely lenkillä huomasin Rapen linkkaavan oik. takajalkaa, joten ei sitten menty toista rataa.Samoin jätettiin välistä 2 seuraavan viikon treenit. Lämpöä ja muun antamaa hierontaa sekä perus hihnalenkkiä tehty nyt.Tämän viikon torstaina ois treenit ja sunnuntaina kisat Kuopiossa. Saas nähdä miten käy.

Sitten siihen pentuasiaan :) eli kävimme Tonin ja Rapen kanssa Lahdessa katsomassa Ahmakulman pentusia. Joku 3 pojasta muuttaa meille 30.11 JEE !!!! :)  Rape pääsi myös nuuskuttelemaan pentuja ja jotenkin näytti siltä, että sinisellä pannalla varustettu pentu olisi ollut Rapen mieleen ja pentukin oli kiinnostunut Rapesta.

Vielä ei kuitenkaan tiedetä kuka meille muuttaa. Pennut testataan 16.11 ja tarkoitus olisi mennä vielä käymään Janakkalan kisojen aikaa Tampereella pentuja katselemassa. Sitten pitäisikin olla jo tiedossa meijän pentunen. Tässä muutama kuva lauantailta. Pennut kävi ensimmäisen kerran ulkoilemassa, ulkoilu sujuikin reippaasti. Sininen poika ja röhköpossu
 Sylissä sininen ja vihreä poika, ruskea poika nuuskuttelee polvea.
 Sitten välillä unta.
 Ruskea ja sininen poika.

Pikku kelpie tyyliä nukkua. Jotenkin tutun näköistä.
 Levon jälkeen ulkoilemaan ensimmäistä kertaa. Tässä Sininen poika ja Rape hetki sitten tavanneet. Sininen jäi seuraamaan Rapea.


Syömääääään !!!!

Kipinä antoi Rapen haistella pentuja. Hieno mamma :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti